Hlavní obsah

Tři ženy se zranily při požáru v Brně, hasiči evakuovali devět lidí

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Vánoční svátky narušil požár obyvatelům brněnské Rooseveltovy ulice. Plameny zasáhly ve středu v podvečer tamější ubytovnu. Hasiči museli evakuovat devět lidí. Zdravotníci na místě ošetřili tři zraněné ženy, jedna skončila v nemocnici.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hasiči vyrazili k požáru po 18:00, na místě zasahovaly profesionální i dobrovolnické jednotky. „Plameny hasiči likvidovali vodními proudy přes okno a z chodby od schodiště. Po čtyřiceti minutách již byly plameny pod kontrolou a hasiči hledali skrytá ohniska,“ sdělil mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Záchranná služba podle něj ošetřila tři ženy, které se nadýchaly kouře. Jednu z nich zdravotníci přepravili do nemocnice, zbylé dvě mohly zůstat na místě. „Pro několik lidí zajistil pracovník úřadu městské části Brno-střed náhradní ubytování,“ uvedl Dvořák.

Po odvětrání zakouřených prostor se podařilo kolem 19:30 požár zcela uhasit. „Hasiči dovezli průmyslový vysavač, aby odsáli vodu z podlah, která protékala do obchodu v přízemí,“ dodal mluvčí. Škoda na ubytovně a obchodu se odhaduje na půl milionu korun, hasiči vyšetřují příčinu požáru.

Reklama

Výběr článků

Načítám