Hlavní obsah

Tři dny hledaný podnikatel se objevil sám

Právo, Martina Žáčková
ZLÍN

Živý a zdravý se v pátek odpoledne našel 41letý podnikatel a člen zastupitelstva ve Všemině na Zlínsku Alois Čala (nezávislý), po němž v posledních třech dnech bezvýsledně pátrali policisté za pomoci desítek místních lidí. Všichni se báli o jeho život - policisté spekulovali, že se možná stal obětí násilného trestného činu.

Foto: BHC Most

24 hodin stolního hokeje

Článek

"V odpoledních hodinách se vrátil domů, živý a zdravý," konstatoval bez dalších podrobností mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček.

Přesnější informace o tom, proč podnikatel zmizel a celé tři dny se nikomu neozval, nejsou zatím známy. "Policisté jsou právě u něj doma a zjišťují to," upřesnil mluvčí.

Zatím tedy není jasné ani to, kde se podnikatel celou dobu zdržoval. "Protože nešlo o úmysl oklamat policii, nelze žádat po muži náhradu vynaložených prostředků. Je to servis, který si každý občan platí ze svých daní," dodal mluvčí.

Do pátrání se zapojily desítky lidí

V lesích v okolí Všeminy po něm ve středu i čtvrtek marně pátrali policisté, myslivci a další místní občané. Ve čtvrtek jich bylo dokonce už přes 120. V pátek policejní potápěči tři hodiny prohledávali dno rekreační nádrže u místního hotelu. "Zjistili jsme, že muž jako podnikatel různým subjektům dluží nemalé finanční prostředky," nastínil možné souvislosti případu Mitáček.

"Je to bývalý soused, dobrý chlap, hrávali jsme spolu fotbal. Jistě chápete, že to nesu těžko," svěřil se Právu stísněným hlasem jeden z místních lidí, který počínání potápěčů s napětím sledoval. "Že měl mít dluhy? To se tu říkalo o jiných než o něm. Je to záhada. Včera už se dokonce rozšířily fámy, že ho našli v lese zastřeleného. Celá dědina je z toho špatná," doplnil ho další občan.

Z domu odešel ozbrojený pistolí

Podnikatel, který má menší stavební firmu, byl pohřešovaný od středečního rána. Manželka oznámila, že v pět hodin odjel z domu, aniž by jí řekl důvod. U sebe měl legálně drženou pistoli. Jeho auto se pak našlo odstavené za místním hotelem.

Reklama

Související témata:

Související články

Zadlužený podnikatel zmizel v lese i s pistolí

Policisté již druhý den bezvýsledně pátrají v okolí Všeminy na Zlínsku po 41letém místním podnikateli. Zadlužený muž odešel ve středu ráno z domu s legálně...

Výběr článků

Načítám