Hlavní obsah

Třetí žena v republice dostala doživotí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jaroslava Fabiánová byla ve čtvrtek u pražského městského soudu odsouzena k doživotnímu vězení. Podle obžaloby měla loni zavraždit dva muže. V minulosti již byla odsouzena za smrt dvou jiných mužů. Pokud verdikt nabude právní moci, stane se Fabiánová třetí ženou s nejvyšším trestem v České republice.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 26.8.2016. Pozvánka na Vyhlídkovou věž v Ostravě.

Článek

Žena se poprvé střetla se zákonem ve svých sedmnácti letech. Tehdy jí prokázali vraždu muže ze severních Čech. Umlátila ho a ubodala k smrti.

K dalšímu zabití došlo, když nalákala do svého bytu, cizince a namíchala mu uspávací drink. Muž usnul, ale protože byl kardiak, droga ho ve spánku zabila. Mladá žena byla opět odsouzena a šla do vězení. Když si odpykala polovinu trestu, byla podmínečně propuštěna a vrátila se k prostituci.

Mstila se nebo jen kradla?

Loni v červnu našli obyvatelé domu v ulici Na Poříčí v Praze svého čtyřiaosmdesátiletého souseda bez známek života. Pachatel mu zasadil několik silných ran do hlavy. Policisté zjistili, že muž byl v poslední době často vídán ve společnosti asi čtyřicetileté blondýny, kterou zval na návštěvu do svého bytu. Totožnost neznámé se však policii tehdy zjistit nepodařilo.

Mezitím byla spáchána další vražda. Tentokrát šlo o poměrně mladého muže z Prahy 10. Podle policie se v obou případech objevovala neznámá žena, jejíž popis se shodoval. Koncem srpna kriminalisté Fabiánovou zadrželi na úřadu práce a obvinili ji ze dvou vražd.

Co se přesně tehdy na místech činu stalo je otázkou. Policie měla dvě verze. Podle první z nich Fabiánová muže ubodala ze msty, nenávisti k mužům obecně. V mládí totiž byla opakovaně znásilněna. Druhá z verzí hovoří o tom, že je oba uspala a oni měli tu smůlu, že se probudili předčasně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám