Hlavní obsah

Tragická nehoda autobusu si vyžádala druhou oběť

– BRNO

Čtvrteční nehoda linkového autobusu u Sokolnic na Brněnsku si vyžádala druhou oběť. Ve Fakultní nemocnici Brno v pátek dopoledne svým zraněním podlehla čtyřicetiletá žena, jak potvrdila mluvčí policie Brno-venkov Věra Uhrová. V jiné nemocnici ještě bojuje o život třicetiletý řidič havarovaného autobusu.

Foto: Jiří Bárta

Matiční gymnázium

Článek

"Pacient byl do nemocnice přivezený s velmi vážnými zraněními a nadále leží na oddělení ARO v kritickém stavu," sdělila Novinkám mluvčí Fakultní nemocnice U sv. Anny Naďa Kuklínková.

Nehoda se stala včera kolem půl páté ráno, kdy autobus obsazený lidmi převážně jedoucími do zaměstnání, v šedesátikilometrové rychlosti narazil do kamenného pilíře železničního mostu. Náraz byl natolik silný, že se většina sedaček utrhla.

:. Pro zvětšení mapy klikněte na obrázek

Ve velmi vážném stavu je sedm lidí

Na místě zemřela čtyřiašedesátiletá žena, která pocházela ze Sokolnic stejně jako většina pasažérů. Další asi čtyři desítky lidí byly různou měrou zraněny. Zdravotníci je rozvezli do brněnských nemocnic. Na jednotkách intenzivní péče je stále sedm z nich.

Policie se zatím nechce vyjadřovat k možné příčině tragédie. Čeká na vyhotovení znaleckých posudků. Na místě se však nenašly žádné brzdné stopy a podle důvěryhodného zdroje ČTK jel řidič velmi nebezpečně. Prověřuje se, zda na nehodě nemá vinu špatný technický stav autobusu, či mikrospánek řidiče.

"Policisté zatím nemohli vyslechnout všechny svědky, protože to jejich zdravotní stav nedovoluje," dodala policejní mluvčí Uhrová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám