Hlavní obsah

Tibetská doga trhala ženu na Liberecku

– Křižany

Vážným zraněním skončilo pro 39letou ženu venčení chrta na Liberecku. Napadla ji tibetská doga ze sousedství. Zvíře se jí podle svědectví nejdřív zahryzlo do lýtka, načež upadla na zem, kde ji pes dál kousal.

Foto: Policie ČR

Tibetská doga, která měla napadnout ženu na Liberecku.

Článek

O případu v úterý informovala mluvčí policie Ivana Baláková. Incident se podle mluvčí stal v neděli v obci Křižany na Liberecku.

„Žena venčila svého chrta, a když míjela pozemek rodinného domku, na kterém majitel chová dva psy plemene tibetská doga, jeden z nich se rozeběhl proti ní a na veřejné cestě ji napadl. Nejprve se ženě zakousl do lýtka, a když vlivem ostré bolesti upadla, pustil se do ní na zemi,” popsala Baláková.

Jorkšír v tašce nepřežil útok křížence bez náhubku v Plzni, případ řeší policie

Krimi

Pes ženu podle mluvčí kousal po celém těle a útočil na její krk a hlavu. Protože se rukama kryla, utrpěla rovněž vážné zranění levé ruky.

„Majitel se svého psa snažil dostat pod kontrolu, ale z jejího pohledu se mu to příliš dlouho nedařilo. Ženu s velmi bolestivými zraněními způsobenými opakovaným kousáním převezla zdravotnická záchranná služba do liberecké nemocnice, kde se podrobila rozsáhlému šití pod narkózou. Nyní je už v domácí péči, ale značně omezená na běžném způsobu života,” zmínila mluvčí.

Na Náchodsku pokousal pes malé dítě, skončilo v umělém spánku

Krimi

Policie případ prověřuje jako ublížení na zdraví z nedbalosti. Podle lékařské zprávy ještě rozhodne, zda právní kvalifikaci případně zpřísní na těžké ublížení.

Agresor na Vyškovsku poštval na muže staforda, zvíře trhalo

Krimi

„V rámci tohoto prověřování mimo jiné budou policisté zjišťovat a prověřovat okolnosti, za kterých se tento velmi ostrý pes dokázal dostat mimo ohrazený pozemek na veřejnou cestu. Je velké štěstí, že žena v ten den nevzala na procházku i svou osmiletou dcerku, která s ní obvykle jejich chrta venčí. Tibetská doga neútočila vůbec na chrta, ale rovnou na jeho majitelku,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám