Hlavní obsah

Pes pokousal na zahrádce ostravské restaurace dívku v dětském koutku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Až roční vězení hrozí ženě, jejíž pes pokousal malé dítě na zahrádce restaurace v Ostravě. Podle policie neměla majitelka psa uvázaného a zvíře nemělo ani náhubek. Dítě muselo na operaci.

Foto: Policie ČR

Pes, který podle policie pokousal dítě na zahrádce.

Článek

K incidentu došlo na konci května v Ostravě-Zábřehu, ve středu o něm informovala mluvčí policie Eva Michalíková.

Čtyřiatřicetiletá žena přišla na zahrádku a posadila se nedaleko dětského koutku. Většina hostů si zde psy uvazuje ke stolu.

Za smrt stařenky po útoku psa padla podmínka

Krimi

„Během své návštěvy v hospůdce si měla zajít na toaletu či objednat pití, a tudíž psa neměla pod neustálým dohledem. Jenže pes nebyl řádně zajištěn a neměl náhubek,“ uvedla mluvčí policie.

Do restaurace následně přišla matka s dcerou a dítě si odešlo hrát do dětského koutku. V jednu chvíli se pak ozval pláč, když se dívka přiblížila k psovi, a ten ji pokousal. Svědek přivolal záchrannou službu, dívka musela v nemocnici na blíže nespecifikovanou operaci.

Na Náchodsku pokousal pes malé dítě, skončilo v umělém spánku

Krimi

Případem se začali zabývat policisté. „Pes již měl nasazený náhubek, který však před incidentem prokazatelně neměl. Majitelka psa s policisty na místě nespolupracovala, její orientační dechová zkouška ukázala téměř dvě promile alkoholu v dechu,“ sdělila Michalíková.

Žena je podezřelá z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, za který jí hrozí až rok vězení. Mluvčí v té souvislosti připomněla, že podobné případy nejsou výjimkou. „Také v rodinném prostředí i při návštěvě dochází k takovým nešťastným událostem, které zasáhnou ve většině případů děti,“ konstatovala Michalíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám