Hlavní obsah

Teriér ve Zlíně těžce zranil mladou ženu a její psy

Novinky, kub
Zlín

Svědky útoku psa hledá policie ve Zlíně, kde měl loni na Štěpána americký stafordširský teriér pokousat mladou ženu a její dva psy, které právě venčila. Žena utrpěla těžká zranění a jeden z jejích psů byl v kritickém stavu.

Foto: Profimedia.cz

Americký stafordširský teriér (ilustrační foto)

Článek

Incident se stal v noci na 26. prosince na ulici Sokolská ve Zlíně, zraněná žena událost oznámila koncem minulého týdne, informovala v pátek o případu mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Mladá žena podle mluvčí venčila svého jorkšírského teriéra a belgického ovčáka zhruba hodinu po půlnoci.

Pes zranil 91letou důchodkyni, jeho majitelku stíhá policie

Krimi

„Oba psy měla na vodítku. Znenadání se k nim velkou rychlostí přihnal pes bílo-hnědé barvy plemene americký stafordširský teriér, který nejprve narazil do ženy a shodil ji na zem a poté napadl postupně oba její psy,” sdělila mluvčí.

Žena podle policie utrpěla těžké zranění, ošetření musela vyhledat i pro svá zvířata, jeden ze psů byl v kritickém stavu.

Zdrogovaný zloděj nářadí bez řidičáku ujížděl policistům, dopadl ho pes

Krimi

„Událost oznámila na policii na konci minulého týdne. Pokud jste celý incident viděli, volejte, prosím, na linku tísňového volání policie 158,” dodala Kozumplíková.

Věk zraněné ženy policie neupřesnila, mluvčí hovořila pouze o mladé ženě. Policie okolnosti incidentu vyšetřuje.

Americký stafordširský teriér je podle odborníků typově hlavně ochránce, je ale navzdory svému obvykle statnému vzezření vhodný i k dětem a do bytu, protože v případě správné a důsledné výchovy nebývá agresivní. V opačném případě ale hrozí, že vystartuje na cizí psy a může být nedůvěřivý k lidem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám