Hlavní obsah

Teprve 24letý řidič v Ostravě za jízdy zkolaboval a zemřel

Právo, plk
Aktualizováno

Tragicky skončila v úterý dopoledne pro čtyřiadvacetiletého řidiče nissanu jízda po Ostravě. Mladík při jízdě zkolaboval, auto tak ještě několik desítek metrů musela odřídit o dva roky mladší spolujezdkyně. Zatímco té se při nehodě nic nestalo, mladého šoféra záchranáři zpět k životu nepřivedli. Pravděpodobnou příčinou smrti, kterou však potvrdí až pitva, mohlo být srdeční selhání.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nešťastné události došlo krátce před 10:30 na Rudné ulici, poblíž sjezdu na Fryštátskou ulici.

„V průběhu jízdy řidič zkolaboval, a kvůli tomu narazilo auto do svodidel vpravo od vozovky. Poté převzala řízení spolujezdkyně, sedící vedle řidiče, která auto zastavila po zhruba 200 metrech u okraje komunikace,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Mladá žena poskytla mladíkovi první pomoc, pomohl jí i řidič jiného vozidla. Při příjezdu záchranářů nejevil šofér známky života.

„Došlo u něj k zástavě dechu i selhání srdeční činnosti. Záchranáři pokračovali v resuscitaci za použití přístrojů i léků, prováděli nepřetržitě nepřímou srdeční masáž, lékař zajistil dýchací cesty pacienta a umělou, přístrojem řízenou plicní ventilaci. Ani půl hodina profesionální péče však nevedla k obnovení krevního oběhu postiženého a lékař musel nakonec konstatovat jeho smrt,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že na těle muže lékař neobjevil žádné známky vnějších zranění.

Případ prověřují kriminalisté. „Policejní komisař nařídí soudní pitvu zemřelého, příčinu úmrtí, stejně jako případné ovlivnění návykovou látkou, stanoví soudní znalec,“ sdělila Holčáková a dodala, že policejní komisař zahájil úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám