Hlavní obsah

Taxikář se řítil Prahou, zastavila ho až píchlá pneumatika

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Několik desítek chodců a řidičů ohrozil v sobotu večer taxikář, který ujížděl pražským policistům. Zastavila ho až proražená pneumatika. Důvodem jeho zběsilé jízdy byl zákaz řízení až do roku 2017.

BEZ KOMENTÁŘE: Ujíždějícího taxikáře zastavila píchlá pneumatika

 
Článek

Fordu, který byl označen jako vozidlo taxi, si policisté všimli v Průmyslové ulici, protože je upoutalo okno zakryté igelitem. Rozhodli se proto zjistit, zda auto není kradené. Řidiči se ale jejich nápad příliš nezamlouval, otočil vůz a začal ujíždět směrem do centra.

„Příslušníci Pohotovostní motorizované jednotky (PMJ) ho samozřejmě začali pronásledovat, konkrétně ulicemi Černokostelecká, Vršovická a dalšími až na Flóru, kde díky defektu kola a následnému smyku ford zastavil,“ informoval mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Doplnil, že auto několikrát projelo na červenou, po chodníku nebo v protisměru. Řidič při své agresivní jízdě ohrozil mnoho chodců a řidičů.

Hrozí mu až tři roky vězení

Důvod ujíždění zjistili policisté vzápětí. „Jedenatřicetiletý řidič má vysloven zákaz řízení, a to až do roku 2017. Z toho důvodu skončil na služebně, kde mu vyšetřovatel sdělil podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ doplnil Hulan.

Na služebnu si muži zákona odvezli také 47letého spolujezdce, který nerespektoval výzvy k opuštění auta. Jeho případ předají správnímu orgánu s podezřením na neuposlechnutí výzvy úřední osoby.

Reklama

Výběr článků

Načítám