Hlavní obsah

Syn žháře z Frenštátu: Odstěhoval jsem se, chtěl jsem mít klid

– Frenštát pod Radhoštěm

Od nedělní tragédie ve Frenštátě pod Radhoštěm, kde při výbuchu plynu v panelovém domě zemřelo nejméně pět lidí, vyplouvají na povrch stále nové informace o muži, který je nejčastěji označován jako pachatel hrůzného činu. Syn Antonína Blažka televizi Nova ve čtvrtek potvrdil, že soužití s otcem bylo složité, a proto se od něj odstěhoval a vídal se s ním málo.

Foto: Aleš Honus, Právo

Odstraňování následků nedělního výbuchu plynu v domě ve Frenštátě pod Radhoštěm

Článek

Blažkův syn, jehož jméno ani tvář televize nezveřejnila, podle svých slov chodil do bytu, kde otec žil, jen jednou za dva až tři měsíce, a to kvůli své matce. Vypověděl, že od 18 let s rodiči nežil, protože chtěl mít klid.

"Byl, jaký byl, já to nechápu, prostě to nechápu," prohlásil. "Teď je mi nejvíc líto matky a ségry," dodal.

Lítost ale vyjádřil i nad všemi oběťmi, které si výbuch vyžádal, včetně tří dětí. "Nebyl to typ člověka, co by někdy ohrozil děti, a jestli jo, tak u mě skončil," prohlásil. "Sedm let jsem se snažil, ať se tomuhle vyhnu," zhodnotil ještě svůj složitý vztah s otcem.

Plyn v domě ve Frenštátě explodoval v noci ze soboty na neděli. Policie nyní pracuje především s variantou, že jej úmyslně pustil a pak i zapálil sedmapadesátiletý Blažek, který v paneláku bydlel.

Vedl spory se sousedy a vinou dluhů o byt v exekuci přišel. Výbuch a následný požár si vyžádal minimálně pět lidských životů. Genetická analýza ostatků nyní určuje, zda obětí nebylo šest. V nemocnici skončilo 11 lidí. Dva jsou stále v kritickém stavu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám