Hlavní obsah

Kráčel jako Rambo a hořel, popsal po výbuchu setkání s podivínem soused

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frenštát pod Radhoštěm

Další ze sousedů žháře Antonína Blažka přinesl hrůzné svědectví z noci na neděli ve Frenštátě pod Radhoštěm. Muž, který při výbuchu ztratil obě své děti, se svěřil, že chvíli po výbuchu se potkal na chodbě s hořícím podivínem.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Chodba domu, kde se odehrála tragédie.

Článek

„Najednou se vynořil, kráčel jako Rambo proti mně a hořel. Křičel jsem na něho: Ty hajzle, zabil si nám děti! On se smál a řval: Neměli jste si se mnou nic začínat! Tento okamžik mi zůstane do smrti v paměti. Pořád budu vidět jen jeho ksicht. Byl to výjev jak z hororu,“ svěřil se deníku Blesk otec.

Muž v rozhovoru pro deník ještě dodává: „Vzal jsem plotnu ze stěny a šel proti němu. On se ale jen klepal.“

Podivín, který bydlel v prvním patře domu, podle mnoha svědectví připravil pro své sousedy past, ze které neměli mít možnost uniknout, když zatarasil dveře. Podle nejnovějších informací od hasičů byl za výbuchem plyn z otevřených rozvodů. Požár měl několik ohnisek. Sám v ohnivém pekle zemřel, jeho úmrtí však do čtvrtečního dopoledne policie nepotvrdila.

Jeho manželka, která má firmu na roznášení letáků, se k tragédii nechtěla vyjadřovat. „Nezlobte se, ale já k tomu nemám co říct. Opravdu nemůžu,“ pověděla Právu manželka. Podle některých informací ji manžel den před výbuchem z domu vyhodil, podle jiných odešla sama. V každém případě si tím zachránila život.

Tragédii ve Frenštátě mohla policie zabránit, myslí si lidé Video: Prima FTV

Na problémového nájemníka si stěžovali lidé několik let. Stížnosti ovšem posílal i on sám. Starostka potvrdila, že obec řešila několik desítek jeho stížností. Policie v poslední době ale žádné oznámení neobdržela.

Antonín Blažek měl také zkušenosti se soudním řízením. Před pěti lety popsal zdi domu hanlivými nápisy na adresu sousedů. Od soudu dostal podmínku. V roce 2011 stanul před soudem za pomluvy a křivá obvinění sousedů. Odešel s peněžitým trestem, který ale později zrušil odvolací soud.

Policie zatím potvrdila, že při výbuchu zemřelo pět lidí, jedenáct bylo zraněno. Několik zraněných již bylo propuštěno z nemocnice.

Pozůstalým a přeživším pomáhají lidé z celé republiky. Na speciálně zřízeném účtu bylo ke středečnímu dni několik miliónů korun. S pomocí lidé přicházejí i do místní charity, která už je ovšem přeplněna.

Reklama

Související články

Tragédie ve Frenštátě objektivem hasičů

Tři dny od tragédie, která mnohým lidem ve Frenštátě pod Radhoštěm změnila život, zveřejnili hasiči své vlastní záběry a fotografie, které jenom dokládají,...

Výběr článků

Načítám