Hlavní obsah

Syn našel matku mrtvou. Z vraždy policie obvinila vnuka

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Bestiální plánovanou vraždu z konce minulého týdne vyšetřují kriminalisté z Brna. Svou vlastní babičku tam na ulici uškrtil její dvacetiletý vnuk. Tragédie je o to smutnější, že mrtvou maminku našel její syn. Podezřelému, který skončil ve vazbě a který se k činu doznal, hrozí dvacetiletý, případně i mimořádný trest.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na smrt matky přišel v pátek 13. prosince její syn poté, co se na ni nemohli sousedé ani on sám dozvonit. Jejich obava z toho, že mohlo dojít k nejhoršímu, se bohužel naplnila, i když skutečnost byla mnohem horší. Žena zemřela násilnou smrtí, což bylo patrné hned po nálezu těla,“ uvedl k rodinné tragédii kriminalista Antonín Hrdlička.

Jak doplnil, o dva dny později se k činu zadržený dvacetiletý vnuk zavražděné přiznal. „Na čin se připravoval, donesl si k návštěvě babičky dokonce i škrtidlo. Motivem jeho činu, jak sám uvedl, byly peníze. Paní ukradl asi 15 000 v hotovosti a rovněž přesně nezjištěný počet zlatých šperků, které vzápětí prodal do zastavárny. Zajistit se nám podařil již jen zlomek z nich,“ popsal Hrdlička.

Muž se bezprostředně po vraždě ubytoval v hotelu, koupil si nějaké oblečení a také dávku pervitinu a se zbytkem lupu šel vzápětí hrát do herny.

Pobodal kolemjdoucího 

V pátek třináctého se v Brně odehrál i další násilný případ. Při náhodné srážce osmapadesátiletého chodce na chodníku v Brně vytáhl mladík, se kterým se chodec střetl, nůž a nic nechápajícího muže několikrát bodl do břicha.

„Těžce zraněnému s krvácením zachránil život jednoznačně odborný lékařský zákrok. Vzhledem k tomu, že útočník je mladistvý, nelze podávat bližší informace. Snad jen to, že v případě potrestání hrozí mladistvému až pět let vězení,“ doplnil k druhému případu ředitel krajské policie Leoš Tržil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám