Hlavní obsah

Syn ministryně Součkové prý vykrádal byty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITVÍNOV

Dvaadvacetiletý syn ministryně zdravotnictví Marie Součkové Ladislav údajně vykradl v Ústí nad Labem spolu se svými kamarády nejméně deset bytů. Mladíci prý z bytů odcizené věci prodali a za utržené peníze kupovali drogy.

Foto: Fabriky.cz

Část komínu bývalého areálu dolu Jindřich v Karviné - Dolech

Článek

Informovaly o tom o víkendu Deníky Bohemia. Součková listu řekla, že je to pro ni uzavřená záležitost a že se synem se už dávno nestýká. "Samozřejmě nemohu tvrdit, že jsem svého syna neporodila, ale naše kontakty jsou ukončeny. Neříká se mi to lehce, ale naše cesty se rozešly," uvedla.

Mluvčí ústecké severočeské policejní správy Jarmila Hrubešová listu potvrdila, že vyšetřovatel obvinil počátkem března ze série deseti krádeží vloupáním do různých objektů tři muže ve věku 19, 21 a 22 let. Upozornila však, že osobní údaje podezřelých či obviněných osob nesmí vyzrazovat.

Vyšetřován na svobodě

List napsal, že ačkoli mladý Souček údajně se svými společníky ukradl věci téměř za 150 000 korun, je stále na svobodě. Někteří poškození se domnívají, že je to díky vlivu ministryně Součkové na ústeckou policii, uvedl. Policejní mluvčí domněnku poškozených, že obvinění jsou stále na svobodě díky intervenci Součkové, rázně odmítla. "...nikdo neintervenoval. Domněnka o možnosti ovlivnění policistů v případech, kdy podezřelý je příbuzným známé osoby, je zcela nesmyslná a dotýká se cti policistů, kteří tyto případy vyšetřují," dodala.

Jeden z poškozených Stanislav Studený podle listu zvažuje, že osloví matku obviněného Součka. Domnívá se, že především vysocí státní úředníci a ústavní činitelé by měli dbát na dodržování vysokého morálního kreditu nejen svého, ale i svých rodinných příslušníků. V případě jejich nezákonného jednání by za ně měl politik podle Studeného převzít odpovědnost, a to i finanční.

Součková jakoukoli odpovědnost za počínání svého syna odmítla, napsal list. Někteří obyvatelé Chlumce na Ústecku, kde ministryně bydlí, se jejímu postoji nediví. "Chápu ji. S tím klukem to muselo být peklo," řekl listu obyvatel domu v sousedství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám