Hlavní obsah

Svůdník se vetřel do přízně osamělých žen a připravil je o statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie hledá ženy, které svedl 45letý podvodník z Prahy a následně si od nich vypůjčil peníze pod záminkou různých vymyšlených příběhů. Muž takto podle policie využíval tíživé situace žen, se kterými se někdo zrovna rozešel. Dvě ženy připravil o 750 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Muž, kterého policie podezřívá z podvodů na ženách.

Článek

„Casanova“ není pro policisty nikterak neznámý. Byl už patnáctkrát trestán za různé majetkové trestné činy především za podvody na ženách. Loni v létě byl propuštěn na svobodu a na konci roku už policisté přijali nové trestní oznámení.

„Kriminalisté zjistili, že pětačtyřicetiletý muž stihl od září 2015 do ledna 2016 podvést minimálně dvě důvěřivé ženy. Z těch pod různými legendami vylákal v součtu hotovost téměř tři čtvrtě miliónu korun, kterou použil pro svůj blahobytný život,“ informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Od začátku bylo podle něj jasné, že peníze podvodník vracet nechce. Vždy postupoval podle podobného scénáře. Na internetu kontaktovat osamocené ženy či ženy po rozchodu. Následně si s nimi dopisoval a domluvil si schůzku u nich doma.

Doktor filozofie

„Hned následujícího dne „ohromil“ svou oběť jednou ze svých srdceryvných báchorek, na základě které potřeboval nutně půjčit sumu od jednoho, dvou tisíc až po desetitisíce,“ sdělil Hulan.

Legendy vymýšlel různé. Chtěl peníze kvůli svému špatnému zdravotnímu stavu, na nemocného potomka či na podnikání. Na seznamkách figuroval pod svým jménem, ale i pod vymyšlenými jmény jako Petr Filipi, Petr Pelíšek, nebo jen Martin. Ohromoval je také doktorátem z filozofie.

„Na základě popsaného obvinil vyšetřovatel muže z trestného činu podvodu, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Nicméně kriminalisté se důvodně domnívají, že takto poškozených právě tímto mužem může být o poznání víc,“ podotkl mluvčí. Muž byl obviněn již počátkem května, policisté o  případu informovali v pondělí.

Hulan požádal případné další oběti, aby se přihlásily na tísňovou linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám