Hlavní obsah

Strojvůdce cestou do práce vyskočil z vlaku. Vážně se zranil

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní pracovní úraz vyšetřují České dráhy. Z osobního vlaku na Karvinsku vyskočil za jízdy strojvedoucí, který mířil do práce na nádraží v Ostravě-Svinově. Při pádu se ošklivě poranil. Podle vyjádření Českých drah jde o zcela nepochopitelné a ojedinělé selhání. Důvodem byla podle informací Práva skutečnost, že si strojvedoucí spletl směr vlaku a bál se, že přijde pozdě do práce.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala ve středu nedaleko Bohumína.

„Strojvůdce nebyl ve výkonu služby a cestoval vlakem do práce. Za jízdy násilím otevřel dveře a vyskočil z vlaku. Způsobil si středně těžké zranění,“ uvedla regionální mluvčí Českých drah Gabriela Novotná. Muž měl po těle tržné rány a utrpěl řadu zhmožděnin.

Dodala, že bližší informace nebudou do vyšetření události poskytovány. Otázku, zda byl zaměstnanec pod vlivem alkoholu, ponechala bez komentáře s tím, že je to také předmětem šetření. Podle Novotné nejspíš jde o nepochopitelný zkrat.

„Musím říct, že jde o naprosto ojedinělý případ. S něčím podobným jsme se u zaměstnance zatím nesetkali,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám