Hlavní obsah

Střelmistr z demolice OP Prostějov zpochybnil pravost videa s letícím kamenem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střelmistr Zdeněk Šobíšek, který vedl v červnu odstřel budov OP Prostějov, zpochybnil pravost videa, na kterém je zachycen kámen z odstřelu, jak vletí mezi diváky. Byl v místech, kam se vůbec neměl dostat. Státní báňská správa (SBS) požádala o pomoc policii a hasiče.

Nebezpečný kámen při odstřelu OP ProstějovVideo: FTV Prima

 
Článek

"Ozval se mi někdo, který o sobě prohlašuje, že je odborníkem na počítačovou animaci. Dotyčný tvrdí, že kámen zachycený na videozáznamu má příznaky podvodu," řekl Šobíšek, který trvá na tom, že při odstřelu budov Oděvního podniku nebyly porušeny bezpečnostní předpisy.

Za porušení bezpečnostních předpisů hrozí firmě, která měla demolici na starost, až pětimilionová pokuta. Střelmistr může zaplatit i 50 000 korun.

Šest velkých výrobních hal OP bylo odstřeleno v sobotu 28. června ráno za pomoci více než tuny dynamitu, což si nenechaly ujít stovky lidí. V okolí budov byla páskou vyznačena bezpečnostní zóna, do které byl zakázán vstup.

Podle záznamu ale kámen vletěl vysokou rychlostí do této zóny, což zachytil na video jeden z přihlížejících. Kámen ho prý zranil na ruce, ošetřit se ale nenechal.

"Pan Šobíšek rozporoval některé amatérsky pořízené videozáznamy, které podle něj mohou být fotomontáží," řekl mluvčí SBS Bohuslav Machek. S vyhodnocením by měli pomoci hasiči a policisté, kteří byli na místě.

Odstřel budov OP ProstějovVideo: Česká televize ČT24

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám