Hlavní obsah

Strážník vracel ženě ztracenou kabelku a přitom jí zachránil život

Novinky, Jiří Forman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlumec nad Cidlinou

Poctivost a také všímavost k okolí, to jsou vlastnosti, o nichž si myslíme, že se z naší společnosti bohužel postupně vytrácejí. Případ z Chlumce nad Cidlinou je ale dokladem toho, že když člověk není lhostejný, může to někomu zachránit život.

Strážník vracel ženě ztracenou kabelku a přitom jí zachránil život Video: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Zhruba před měsícem ztratila paní Zdeňka z Chlumce kabelku i s peněženkou a s doklady. Poctivá nálezkyně ji našla, a protože nebyla lhostejná, odnesla ji na místní oddělení městské policie.

Strážník Lubomír Váňa podle dokladů zjistil, komu patří, a majitelku kontaktoval. Domluvili se na schůzce, na kterou však paní Zdeňka nedorazila. Volal jí tedy znovu a na druhý pokus už setkání vyšlo, přesto měl však Váňa pocit, že se Zdeňkou není něco v pořádku. Při přebírání kabelky obtížně komunikovala, podivně odpovídala na otázky a nebyla ani schopná správně podepsat protokol.

Všímavý strážník proto zavolal záchranku, která Zdeňku odvezla do nemocnice. Během půl hodiny byla na operačním sále, kde jí chirurgové odstranili otok, který jí tlačil na mozek.

Podle lékařů šlo o minuty a strážníkova pohotová reakce ženě zachránila život.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám