Hlavní obsah

Strážníci v Karviné honili opilého řidiče džípu, místo spolujezdce měl psa

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Hlídkám karvinské městské policie ujížděl v úterý večer opilý řidič v offroadu. Při honičce projel několik zátarasů, několik křižovatek na červenou, naboural dvě zaparkovaná auta a najížděl na strážníky.

BEZ KOMENTÁŘE: Strážníkům v Karviné ujížděl opilý řidič offroaduVideo: MP Karviná

 
Článek

Vše odstartovalo oznámením na tísňové lince 156. Lidé strážníky upozornili na podivně se chovajícího řidiče v Karviné - Hranicích.

„Sotva chtěla hlídka muže oslovit, tak ten na nic nečekal a začal ujíždět jednosměrnou ulicí v protisměru, přičemž našeho kolegu málem srazil svým dvoutunovým offroadem,” uvedli strážníci.

Ujíždějící řidič naboural dvě zaparkovaná vozidla, při honičce pak projel několik křižovatek na červenou.

Tím to však zdaleka neskončilo. Opakované najíždění na policisty, nerespektoval výzvy k zastavení a nezastavila jej ani zábrana vytvořená policejním vozem. I když na chvíli uvízl, tak se policistům nepodařilo řidiče vytáhnout z vozu. „Řidič měl na své straně zajištěny dveře a navíc nebyl sám – jak se celou dobu předpokládalo. Na kolegu čekalo při otevření dveří na straně spolujezdce velké překvapení v podobě psa, který začal bránit svého pána, čímž znemožnil dokončit zákrok," pokračovali strážníci.

Strážníkům se nakonec podařilo řidiče za užití donucovacích prostředků dopadnout a zadržet. Stejně tak odchytili psa, který řidiče bránil. Jak následně prokázala dechová zkouška, řídil ujíždějící muž pod vlivem alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám