Hlavní obsah

Strážníci našli v brněnském bytě tři mrtvé muže

– Brno • Aktualizováno
Právo, Miroslav Homola

Tři mrtvá těla mužů objevili po upozornění strážníci v Plotní ulici v Brně. Na místě je policejní tým, který zjišťuje další podrobnosti. Podle prvních poznatků však nešlo o viditelné násilí, které by bylo příčinou úmrtí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jedná se o muže ve věku 59, 60 a 66 let. Všichni mají jiná příjmení, dá se tedy předpokládat, že nejsou v příbuzenském poměru, ovšem všichni obývali společně inkriminovaný byt, ve kterém byla jejich těla nalezena,“ řekla Právu k zatím neobjasněnému případu mluvčí Petra Vedrová. Těla nenesla žádné stopy násilí a v místnosti ani nebyl cítit plyn.

„Zatím se lze jen dohadovat, že mohlo jít například o otravu. S dalšími podrobnostmi však musíme počkat na výsledek soudní pitvy,“ dodala Vedrová. Těla rovněž nebyla v takovém stádiu rozkladu, aby se z toho dalo usuzovat na úmrtí před delší dobou. Podle svědků byl některý z mužů údajně k vidění ještě v úterý.

Starostlivá prodavačka

K nálezu přispěly obavy prodavačky z Komárova. Ta se strachovala o život pravidelného zákazníka, a proto ve čtvrtek v poledne přivolala hlídku městské policie. Muže neviděla již přibližně týden, přestože u ní pravidelně každý den nakupoval.

„Strážníci našli jeho byt, kde intenzivně zvonili a tloukli na dveře. Nikdo se ovšem neozýval, a hlídka proto přes operační středisko prověřila, jestli muž není v nemocnici nebo u příbuzných. Ani to se však nepotvrdilo,“ uvedl k případu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám