Hlavní obsah

Strážníci dostali za osahávání školaček podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dvojice pražských strážníků z oddělení metra si za sexuální obtěžování dvou školaček vysloužila podmíněné tresty. Michal Stavinoha dostal trest 2 roky s odkladem na čtyři, Vladimíru Svobodovi uložil soud trest o půl roku kratší s odkladem na tři roky. Rozsudek, proti kterému je možné odvolání, vynesl ve středu v hlavním líčení Obvodní soud pro Prahu 1.

Foto: Jan Řehounek

Michal Stehlík, Zdeněk Hazdra a Ondřej Matějka

Článek

Čtrnáctiletá Denisa a její o rok starší kamarádka Kamila skončily v březnu 2004 v rukách strážníků Stavinohy a Svobody proto, že neměly v metru jízdenku, peníze ani doklady. Revizoři strážníky požádali, aby obě vyvedli do neplaceného prostoru.

Podle obžaloby strážníci odvedli dívky ve stanici Můstek do technických prostor metra a při osobních prohlídkách je osahávali na prsou, mezi nohama a jedné strčili obušek za kalhoty a kalhotky. Školačky si ale událost nenechaly pro sebe a se vším se svěřily maminkám. Jedna z nich případ oznámila policii.

Třiatřicetiletý strážník a jeho dvaačtyřicetiletý kolega pak byli obviněni z několika trestných činů. Vedle zneužívání pravomoci veřejného činitele také z ohrožování mravní výchovy mládeže a omezování osobní svobody.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám