Hlavní obsah

Stovky lidí se rozloučily s vyvražděnou rodinou z Tučap

Právo, Novinky, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOBĚSLAV

Stovky lidí se přišly ve středu do Soběslavi rozloučit se třemi oběťmi tučapské rodinné tragédie. V pondělí 22. listopadu zastřelil pětadvacetiletý mladík svého otce Miloslava Širůčka, matku Marcelu a o rok mladšího bratra Davida. Na smutečních hostech bylo vidět, jak s nimi brutální trojnásobná vražda otřásla.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 12.8.2017 ČD Lounge Českých drah v novém. Hlavní nádraží Ostrava.

Článek

S pláčem nosili lidé květiny ke třem rakvím a kondolovali nejbližším příbuzným. Uprostřed byla velká bílá Davidova rakev a na stranách hnědé rakve jeho rodičů. Před nimi ležely květiny a po stranách věnce se stužkami.

Řečník ve svém projevu upozorňoval hlavně na výjimečnost obou zemřelých rodičů a Davidovy nikdy nesplněné cíle a sny. "Byl velmi ctižádostivý a chtěl něco dokázat. Měl své velké plány i sny. Bohužel to už se nesplní," řekl řečník o čtyřiadvacetiletém Davidovi.

Nejbližší příbuzní celý obřad ve vzpomínkách proplakali. "Nejhorší bylo, když jsem musela pro věci do domu v Tučapech, kde je vyvraždil. Musela jsem dojet pro šaty sestry, abych jí mohla obléct do rakve. Doufám, že dostane co nejvyšší trest. Už s ním nemáme nic společného," sdělila Právu po obřadu Dana Šlejnarová, sestra zavražděné ženy.

Její otec Zdeněk Brabec také požaduje pro svého vnuka co nejvyšší možný trest. "Jeho rodiče pro něho chtěli vždy to nejlepší. Myslím, že je zavraždil, protože po něm chtěli, aby se postavil na vlastní nohy. Ještě mi lhal a vymyslel si pro nás historku o havárii, abychom nepřišli na to, co udělal. Určitě se půjdu podívat na soud," dodal Brabec.

Reklama

Související témata:

Související články

Vyvraždění rodiny maskoval nehodou

Trojnásobnou vraždu vyšetřují od čtvrtečního večera jihočeští policisté v Tučapech u Soběslavi na Táborsku. Z činu je podezřelý pětadvacetiletý muž, který...

Mladík se přiznal k vyvraždění rodiny

Jihočeští kriminalisté obvinili z vraždy a nedovoleného ozbrojování pětadvacetiletého muže z Tučap na Táborsku, kterého ve čtvrtek zadrželi pro podezření...

Výběr článků

Načítám