Hlavní obsah

Stovky fanoušků pochodovaly Prahou, policie jich šest zadržela

Právo, ČTK, paf

Nedělní fotbalový zápas Sparty se Slávií na pražském fotbalovém stadionu ve Vršovicích se zatím obešel bez vážnějších incidentů. Na utkání přijelo několik tisíc fanoušků a stadion je zcela vyprodaný. V souvislosti s utkáním připravila policie řadu bezpečnostních opatření, a to nejen u stadionu, ale i v jeho blízkém okolí.

BEZ KOMENTÁŘE: Pochod sparťanů do VršovicVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Několik set fanoušků fotbalové Sparty se odpoledne vydalo z Letné do Vršovic. Před sparťanským stadionem začali shromažďovat kolem půl druhé odpoledne. Zhruba po půlhodině se vydali napříč Letenskou plání a sešli na nábřeží Vltavy, kde utvořili průvod. V čele nesli velký transparent v tradičních sparťanských barvách s nápisem Letenští.

Po společném focení se účastníci průvodu vydali po vltavském nábřeží směrem ke Štefánikovu mostu a přes náměstí Republiky došli na Václavské náměstí. Metrem odjeli na stanici Želivského, odkud šli opět pěšky k aréně Sinobo Stadium. Po celou dobu na dodržování pořádku dohlíželi policisté.

Foto: Aleš Berný, ČTK

Fanoušci Sparty scházejí schody v Letenských sadech

Podle mluvčí pražské policie Andrey Zoulové bylo před začátkem zápasu zadrženo celkem šest osob. Šlo ale pouze o drobné přestupky. „Průvod byl vcelku klidný. Policisté řešili jen drobné delikty, šlo například o poškození tramvaje,“ řekla Právu Zoulová.

V okolí stadionu pak před začátkem zápasu hlídkovali policisté se samopaly, na koních i těžkooděnci. Půl hodiny před začátkem už nebylo v blízkosti arény možno zaparkovat, na zhruba půl hodiny muselo být uzavřeno i parkoviště v protějším nákupním centru Eden, a to vzhledem k plné kapacitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám