Hlavní obsah

Stovky fanoušků pochodovaly Prahou, policie jich šest zadržela

Právo, ČTK, paf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní fotbalový zápas Sparty se Slávií na pražském fotbalovém stadionu ve Vršovicích se zatím obešel bez vážnějších incidentů. Na utkání přijelo několik tisíc fanoušků a stadion je zcela vyprodaný. V souvislosti s utkáním připravila policie řadu bezpečnostních opatření, a to nejen u stadionu, ale i v jeho blízkém okolí.

BEZ KOMENTÁŘE: Pochod sparťanů do VršovicVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Několik set fanoušků fotbalové Sparty se odpoledne vydalo z Letné do Vršovic. Před sparťanským stadionem začali shromažďovat kolem půl druhé odpoledne. Zhruba po půlhodině se vydali napříč Letenskou plání a sešli na nábřeží Vltavy, kde utvořili průvod. V čele nesli velký transparent v tradičních sparťanských barvách s nápisem Letenští.

Po společném focení se účastníci průvodu vydali po vltavském nábřeží směrem ke Štefánikovu mostu a přes náměstí Republiky došli na Václavské náměstí. Metrem odjeli na stanici Želivského, odkud šli opět pěšky k aréně Sinobo Stadium. Po celou dobu na dodržování pořádku dohlíželi policisté.

Foto: Aleš Berný, ČTK

Fanoušci Sparty scházejí schody v Letenských sadech

Podle mluvčí pražské policie Andrey Zoulové bylo před začátkem zápasu zadrženo celkem šest osob. Šlo ale pouze o drobné přestupky. „Průvod byl vcelku klidný. Policisté řešili jen drobné delikty, šlo například o poškození tramvaje,“ řekla Právu Zoulová.

V okolí stadionu pak před začátkem zápasu hlídkovali policisté se samopaly, na koních i těžkooděnci. Půl hodiny před začátkem už nebylo v blízkosti arény možno zaparkovat, na zhruba půl hodiny muselo být uzavřeno i parkoviště v protějším nákupním centru Eden, a to vzhledem k plné kapacitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám