Hlavní obsah

Stav ženy kriticky zraněné po střelbě v Ostravě se ještě zhoršil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Zdravotní stav ženy, kterou v úterý střelec v budově polikliniky Fakultní nemocnice Ostrava kriticky zranil, se dnes ještě zhoršil, uvedla mluvčí nemocnice Petra Petlachová. Další dva zranění jsou mimo ohrožení života. Šest lidí ale útok dvaačtyřicetiletého muže z Opavska nepřežilo. Pachatel se později zastřelil.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Lidé před FN Ostrava po úterní tragické střelbě

Článek

Ženu útočník střelil do hlavy. V úterý se podrobila operaci.

„Stav kriticky zraněné pacientky se dnes bohužel ještě zhoršil,” řekla mluvčí. Dodala, že více se nemocnice nebude k zdravotnímu stavu ženy vyjadřovat.

Střelec zahájil palbu bez varování na poliklinice nemocnice v čekárně traumatologické ambulance v úterý po 07:00. Střílel pacienty z bezprostřední blízkosti do hlavy a hrudníku. Mezi oběťmi jsou dva příslušníci Vězeňské služby. U lékaře byli v době svého volna.

Muž, který vlastním tělem zachránil dceru, byl vězeňský dozorce

Krimi

Z nemocnice se střelci podařilo odejít před příjezdem policie. Navštívil matku, které se svěřil a oznámil jí, že se zabije. Později spáchal sebevraždu v Děhylově na Opavsku, asi osm kilometrů od ostravské fakultní nemocnice. Svým zraněním podlehl po půlhodinové resuscitaci.

Kdo byl střelec z ostravské nemocnice? Milovník fotbalu, stavař a revizor

Krimi

Podle médií byl muž stavební technik, zhruba od půlky října byl v nemocný. Jeho zaměstnavatel uvedl, že posledních 14 dní byl v pracovní neschopnosti a myslel si, že trpí závažnou chorobou. Policie zatím motiv činu oficiálně nezveřejnila. Zbraň střelec nedržel legálně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám