Hlavní obsah

Stav čtyř pobodaných příbuzných zůstává vážný

KLADNO

Stav tří lidí, které v úterý pobodal jejich psychicky nemocný příbuzný v obci Hvězda na Kladensku, je vážný. Nejhůře je na tom útočníkova sestra, která leží v kritickém stavu v nemocnici v Praze-Střešovicích. Její 67letá matka a 19letý syn jsou mimo bezprostřední ohrožení života. Relativně dobrý je stav dvouletého dítěte.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Policie dnes obvinila útočníka z pokusu vraždy. "Zranění napadených jsou natolik závažná, že je případ kvasifikován jako čtyřnásobný pokus vraždy," řekla středočeská policejní mluvčí Soňa Budská. Muž je zatím v policejní cele, vyšetřovatelé jej vyslýchají a podají návrh na uvalení vazby. Obviněnému hrozí vězení od 12 do 15 let nebo výjimečný trest. V minulosti už byl stíhán, potvrdila mluvčí bez podrobností.

Součástí vyšetřování bude podle Budské i vypracování znaleckého posudku obviněného z oblasti psychiatrie a psychologie. "O trestní odpovědnosti lékařů zatím nelze hovořit, ale i to bude součást dalšího šetření," dodala.

Útočníkova sestra má bodné rány v obličeji, čepel jí pronikla až do mozku. Lékaři slánské nemocnice ji nad ránem nechali převézt do Ústřední vojenské nemocnice v Praze-Střešovicích. "Stav ženy je velmi vážný. Leží na anesteziologicko-resuscitačním oddělení," řekla mluvčí nemocnice Magda Thomesová. Lékaři zatím nedokážou odhadnout naději na uzdravení.

O starší ženu a jejího vnuka pečují lékaři nemocnice ve Slaném. Žena podle nich neutrpěla žádné poranění vnitřních orgánů a její stav je stabilizovaný. "Mladík je po operaci, je udržován v umělém spánku. Jeho stav je stabilizovaný," řekl lékař anesteziologicko-resuscitačního oddělení David Hejný.

Mladá žena zřejmě zachránila život svému dalšímu, ani ne dvouletému synovi, jehož pravděpodobně při útoku kryla tělem. Chlapec měl bodné rány v hrudníku a v ruce, ani jedno zranění ale nebylo hluboké, uvedla ošetřující lékařka z kladenské nemocnice. Stav dítěte označila za relativně dobrý.

Osud batolete je nyní v rukách sociálních pracovnic slánské radnice. "Varianty jsou prakticky dvě, buď se ho ujme někdo z příbuzných nebo skončí v kojeneckém ústavu," prohlásil tajemník Petr Kolačkovský. První varianta je ale podle něj méně pravděpodobná. Sociální pracovnice totiž rodinu sledují už delší dobu a tři sourozenci batolete už skončili v ústavech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám