Hlavní obsah

Statečná vychovatelka z Havířova byla propuštěna z nemocnice domů

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Družinářka, kterou v úterý po poledni pobodala duševně nemocná žena ve školní jídelně v Havířově, byla v pátek propuštěna z nemocnice. Stav paní Slavíkové, která utrpěla několik bodných ran do horní poloviny těla, když bránila sedmiletou dívku, se natolik zlepšil, že již nepotřebuje stálý dohled lékařů. Pacientku v pátek osobně navštívil primátor.

Foto: Magistrát města Havířov

Primátor Havířova Zdeněk Osmanczyk (ČSSD) osobně poděkoval vychovatelce za její statečnost a obětavost.

Článek

Město plánuje, že ji za její hrdinský čin ocení. „Paní vychovatelka na mne působila velmi vyrovnaně. A jsem potěšen informací, že v dopoledních hodinách mohla být paní Slavíková propuštěna do domácího léčení,“ řekl primátor města Zdeněk Osmanczyk, který ženě do nemocnice přinesl kytici. Pacientka si výslovně nepřála, aby se setkání účastnila média.

Drama v havířovské základní škole se odehrálo v úterý, kdy do školní jídelny vešla žena oděna v černém a chtěla si odvést jedno z dětí. Když se proti tomu vychovatelka ohradila, vytáhla nůž a zaútočila. Potom se zavřela v jedné z místností se sedmiletou dívkou a chtěla ji propustit jen za splnění určitých podmínek, které policie dosud nespecifikovala.

Všemu učinil konec zákrok policejní zásahové jednotky. Útočnice je nyní hospitalizovaná v psychiatrické léčebně, policie ji proto dosud neobvinila z žádného trestného činu.

„Vychovatelka školní družiny ve chvíli ohrožení dětí zareagovala tak, že se snažila děti chránit vlastním tělem a utrpěla vážná zranění,“ uvedla vedoucí tiskového oddělení havířovského magistrátu Radmila Friedlová. Právě proto chce město ženu ocenit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám