Hlavní obsah

Sršni napadli mladíka i na pomoc přivolané záchranáře

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dramatický zásah mají za sebou brněnští záchranáři, kteří v neděli v podvečer spěchali do Brna-Bystrce k mladému muži, u něhož se po bodnutí sršněm projevila středně těžká alergická reakce. Záchranáři se sice k mladíkovi dostali rychle, ale pak se všichni stali zajatci rozzuřených sršňů, kteří nejenže bránili transportu mladíka do sanitky, ale pobodali i jednoho záchranáře.

Foto: Adéla Taitlová, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Zdravotníci se spolu s pacientem museli před agresivním hmyzem ukrýt v lese a přivolat hasiče na zlikvidování hnízda. Lékař zde pacienta zaléčil, v jeho transportu k sanitce však bránili stále útočící sršni. Ti po dobu, než se hasičům podařilo zlikvidovat hnízdo, napadli ještě mladou rodinu s dítětem a psem a skupinku asi deseti běžců,“ popsala mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková.

U žádného z pobodaných lidí se naštěstí alergická reakce neprojevila, záchranáři je proto ošetřili jen na místě a poučili je, co dělat v případě komplikací.

„Hasiči následně transportovali zraněného muže, který byl v tu dobu již v šokovém stavu, za pomocí transportní vany k sanitce, která pacienta převezla do nemocnice,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám