Hlavní obsah

Srážka autobusů si vyžadála přes deset zraněných

Právo, Novinky, ČTK, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Zájezdový autobus převážející fotbalisty ve věku 14 až 18 let z Valašského Meziříčí se ve čtvrtek ráno srazil s linkovým autobusem v Karlově Studánce na Bruntálsku. V autobusech jelo 47 lidí, jeden cestující byl zraněn těžce, dva středně a přes deset lehce. Nejtěžší zranění má sedmdesátiletý muž, který seděl v přední části linkového autobusu.

Foto: Dana Podhajská
Článek

"Utrpěl mnohočetné zlomeniny žeber, pohmoždění plic, břicha a jater. Lékaři ho udržují v umělém spánku a jeho stav je velice vážný," řekla mluvčí bruntálské nemocnice Eva Kijonková.

V nemocnici v Bruntále leží ještě 55letá žena s otřesem mozku a lehčím poraněním ramene, krční páteře a kolena. "Její stav je stabilizovaný," dodal mluvčí nemocnice. Oba zranění jsou z Vrbna pod Pradědem.

Podle svědků je velké štěstí, že při nehodě nikdo nezahynul. "Jeli jsme z kopečka dolů a v zatáčce řidič zájezdového autobusu přibrzdil, protože měl dát přednost linkovému autobusu jedoucím na hlavní silnici. Ale když zabrzdil, kola se mu zablokovala a na listí na cestě jel dál. Nebylo možné ho ubrzdit," řekl trenér fotbalových dorostenců Jan Pavlica.

Někteří cestující jsou podle trenéra stále v šoku, který způsobil silný náraz. "Jeden z našich kluků je v nemocnici na rentgenu. Lékař nás všechny prohlédl a u některých zjistil pohmožděniny hlavy a hrudníku," uvedl.

Pasažéry museli hasiči vystříhat

Linkový autobus byl při nehodě značně poškozen. "Hasiči museli po nehodě pomáhat s vyprošťováním osob. Několik zraněných museli z linkového autobusu vystříhat," uvedla mluvčí moravskoslezských hasičů Barbora Gabzdylová.

Podle policie zatím není jasné, zda nehodu opravdu zavinil řidič zájezdového autobusu, jak tvrdí svědci. "Míru zavinění bude zkoumat policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování. Informace poskytneme médiím v pátek," řekla mluvčí bruntálské policie Lucie Krašteničová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám