Hlavní obsah

Sprejer poničil v Ostravě gymnázium hákovými kříži

Právo, Denisa Telaříková
Ostrava

Zatím neznámý sprejer nastříkal žlutou barvou na budovu Sportovního gymnázia v Ostravě-Zábřehu hákové kříže, znaky SS a dále nápisy Sieg Heil, White power a zkratky dvou fotbalových klubů.

Článek

„Případ se stal v Ostravě-Zábřehu na ulici Volgogradská někdy mezi páteční 15. hodinou a pondělní 5. hodinou ranní,“ informoval ostravský policejní mluvčí Petr Svoboda s tím, že škodu gymnázium vyčíslilo na 14 tisíc korun.

„Pachateli však kromě obvinění z trestného činu poškozování cizí věci hrozí také trest za podporu a propagaci hnutí směřujících k potlačení práva a svobod občanů, za což mu hrozí až pět let vězení,“ upřesnil Svoboda.

Další vandalismus policie řešila také v Ostravě-Zábřehu během víkendu. Neznámý sprejer zde postříkal stříbrnou barvou dům na ulici Horní. „Objevila se zde písmena VSP. Společenství vlastníků domu vyčíslilo škodu na 15 tisíc korun. Sprejerovi hrozí jeden rok vězení,“ dodal mluvčí.

Ostravská policie nyní žádá všechny občany, kteří by mohli k těmto trestným činům podat nějaké informace, aby se ozvali na bezplatnou linku 158 či informovali kterékoliv obvodní oddělení Policie ČR v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám