Hlavní obsah

Spolykala prášky, byla neznámo kde. Policie dívku od Prahy hledala složitě přes internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Složité prověřování provázelo pátrání po dívce z okolí Prahy se sebevražednými sklony. Upozornila na ni kamarádka, se kterou se poznala přes internet. Nebylo jasné, kde bydlí, poslala ale o sobě zprávu, že spolykala spoustu prášků a chce skoncovat s životem.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu v pondělí informovala mluvčí policie Simona Kyšnerová. Dívky, jejichž věk policie neupřesnila, se seznámily na konci loňského roku na internetové sociální síti. Mluvčí hovořila o dívkách školního věku.

„Při písemném kontaktu či online hovorech používaly pouze křestní jména a přezdívky. Časem se jedna z nich svěřila té druhé, že ji trápí závažné rodinné problémy. Začátkem minulého týdne vše vyvrcholilo a nešťastná dívka se rozhodla vyřešit svůj problém sebevraždou. Tento úmysl sdělila i své kamarádce z Kroměříže,” uvedla mluvčí.

Policie našla pohřešovanou dívku a chlapce

Krimi

Dívka z Moravy věděla pouze to, že její nešťastná kamarádka bydlí někde v okolí Prahy. O podezření řekla své školní psycholožce a hned se ozvaly policii v Kroměříži.

Do akce se podle mluvčí zapojili policejní operační důstojníci ze Zlína a Prahy, vyjednavači a jejich kolegové z dalších celostátních útvarů. Pomocí mezinárodní spolupráce se pak podařilo zjistit údaje k IP adrese počítače dívky.

Žena volala o pomoc uprostřed ohně připoutaná k topení

Krimi

„Mezitím se kamarádky znovu zkontaktovaly. Cílem komunikace bylo zjistit bližší informace k její totožnosti a stavu. Ta mimo jiné uvedla i to, že předchozí večer spolykala větší množství různých léků. Na základě zjištění IP adresy, a tudíž místa bydliště se do bytu ohrožené dívky vydaly místní policejní hlídky. Naštěstí byla doma,” upřesnila mluvčí s tím, že dívka skončila v péči lékařů.

Reklama

Související články

Vlak v Řevnicích usmrtil 15letou dívku

Smrtí patnáctileté dívky skončil v pondělí odpoledne střet s vlakem v Řevnicích na Praze-západ. Podle policie dívka pravděpodobně spáchala sebevraždu.

Výběr článků

Načítám