Hlavní obsah

Spolujezdec vulgárně nadával a nechtěl vyndat občanku, policie ho z auta vytáhla

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Orlicí

K donucovacím prostředkům a hrozbě zbraní přistoupili policisté v Ústí nad Orlicí při jedné z večerních kontrol na silnici v rámci dodržování zákazu vycházení po 21. hodině. Řidička zastaveného vozidla měla sice doklady v pořádku, na zemi v poutech ale skončil její spolujezdec, který nechtěl ukázat občanský průkaz a policistům sprostě nadával.

Zadržení vulgárního spolujezdceVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté zastavili vozidlo Ford Fiesta při večerní silniční kontrole v Ústí nad Orlicí. Incident se stal již v polovině února, policie o něm v pátek informovala na webu.

„Na vozidle nesvítilo levé přední světlo. Dvaatřicetiletá řidička předložila ke kontrole doklady potřebné k řízení i provozu vozidla. Vzhledem k nouzovému stavu a zákazu vycházení po jednadvacáté hodině se policisté rozhodli zkontrolovat celou osádku vozidla,” popsala mluvčí policie Lenka Vilímková, co předcházelo zásahu.

Na postup policie reagoval 33letý spolujezdec, který z otevřených dveří auta začal policistům sprostě nadávat. Řidička se muže marně snažila uklidnit, ten se dál vulgárně obouval do hlídky.

Řidič Vespy projížděl v Praze jednu červenou za druhou, naháněly ho tři hlídky

Krimi

Muž se podle Vilímkové odmítl policistům prokázat občanským průkazem a v agresivním chování pokračoval. „Běž do pi..,” citovala policie jeho reakci na výzvu, ať vyndá občanku.

„Policista ho opakovaně vyzval, aby vystoupil z vozidla, jinak proti němu budou použity donucovací prostředky,” zmínila Vilímková s tím, že nakonec došlo na naplnění policejní hrozby a muž skončil v poutech.

Probliknutí od strážníků si špatně vyložil. Řidič tři promile neutajil

Krimi

Dechová zkouška na alkohol u muže skončila výsledkem 1,59 promile. Policisté případ vyhodnotili jako přestupek proti veřejnému pořádku, neuposlechnutí výzev policie a znevážení jejich postavení.

Ve správním řízení podle mluvčí hrozí muži v tomto případě pokuta až 10 tisíc korun. „Další dvě spolujedoucí osoby měly při kontrole doklady v pořádku,” dodala Vilímková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám