Hlavní obsah

Muž ve Frýdku vykradl vánoční sbírku

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek Místek
Aktualizováno

Bezmála deset tisíc korun ukradl třiadvacetiletý muž z pokladničky umístěné u vánočního stromu ve Frýdku-Místku. Moc dlouho se ale ze své kořisti neradoval. Strážníci jeho počínání sledovali pomocí kamerového systému a byla jen otázka času, kdy ho dopadnou.

Muž vykradl kasičku sbírkyVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž se přitom o vypáčení pokladničky na náměstí Svobody pokoušel poprvé již 13. prosince. Tehdy ho vyrušil kolemjdoucí muž a z místa utekl. Zločin se mu podařilo dokončit až krátce před Štědrým dnem.

„Tentokrát se vybavil lepším nářadím, díky kterému se mu nakonec do pokladny podařilo vniknout. Vybrané peníze dal do příruční tašky, kterou měl při sobě, a následně se dal na útěk. Netušil však, že jeho počínání celou dobu sledovali strážníci Městské policie Frýdek-Místek prostřednictvím kamerového systému,“ uvedla mluvčí policie Eva Michalíková.

Fantom obchodů vzal ve Vyškově tepláky a nohy na ramena, dopadl ho taxikář

Krimi

Mladíkovi ani nepomohlo, že při útěku odhodil bundu, nářadí i odcizené peníze. „Strážníci muže dopadli a předali do rukou mužům zákona. Finanční obnos ve výši téměř 10 tisíc korun byl vrácen městu,“ dodala mluvčí.

Podezřelý muž se doznal jak k pokusu z poloviny prosince, tak k samotnému dokonanému činu. Jako motiv uvedl špatnou finanční situaci.

Reklama

Výběr článků

Načítám