Hlavní obsah

Špatně uvázaný pes zranil v Ostravě na zahrádce malé dítě

Právo, plk

Zranění, které si vyžádalo operativní zákrok, utrpěla malá dívenka, kterou na zahrádce restaurace v ostravské části Zábřeh pokousal pes. Jeho majitelka byla v tu dobu opilá, a navíc na toaletě.

Foto: Policie ČR

Pes zranil dítě na zahrádce restaurace.

Článek

Případ, na který upozornila policie, se odehrál na konci května, policisté o něm informovali až ve středu. „Čtyřiatřicetiletá žena přišla se psem na zahrádku restaurace a usedla ke stolu, který byl poblíž dětského koutku. Tak jako většina majitelů měla psa uvázat ke stolu,“ nastínila s odvoláním na tvrzení svědků policejní mluvčí Eva Michalíková. Žena si objednala pití a odešla na toaletu, pes, kterého zanechala u stolu, však podle policistů nebyl řádně zajištěn a neměl ani náhubek.

Dívenka, která byla v podniku se svou matkou a jejíž věk policie neupřesnila, si hrála v dětském koutku, odkud se najednou začal ozývat pláč. „V nestřeženém okamžiku se holčička zřejmě musela přiblížit k psovi, který neměl náhubek, a ten na ni zaútočil. Způsobil jí zranění, které si vyžádalo operativní zákrok,“ popsala mluvčí. Holčička byla ošetřena v ostravské Fakultní nemocnici.

Na Mladoboleslavsku našli mrtvou ženu a u ní psa

Krimi

Jeden ze svědků přivolal vedle záchranářů i policisty. Když dorazila policejní hlídka na místo, pes už měl náhubek nasazený. „Majitelka psa s policisty na místě nespolupracovala, její orientační dechová zkouška ukázala téměř dvě promile alkoholu v dechu,“ uvedla Michalíková. Policisté nyní případ prošetřují kvůli podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti, v případě prokázání viny hrozí majitelce psa až rok vězení.

Zubožená fenka měla tlamu ovázanou lepicí páskou, policie obvinila 22letou majitelku

Krimi

Ostravští policisté upozorňují, že nejde o výjimečný případ. Napadení psem řeší stále častěji, a to i v rodinném prostředí. „Ve většině případů jsou napadenými děti,“ upozornila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám