Hlavní obsah

Soud zprostil policisty obžaloby ze zbití výtržníka

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Tři ostravští policisté, kteří stáli před soudem pro údajné zbití spoutaného mladého muže, zadrženého kvůli výtržnostem před diskotékou, zprostil ve čtvrtek Okresní soud v Ostravě obžaloby. Případ ale nekončí, státní zástupce se proti rozsudku okamžitě odvolal a kauzou se tak bude zabývat krajský soud.

Foto: Jan Pařík

Brno (v červenobílém) se Znojmem jednou prohrálo.

Článek

Policisté z oddělení v Ostravě-Porubě Petr Michalec, Petr Hynek a Radek Zemánek zasahovali loni v lednu při výtržnosti ve zdejším baru. Při převozu zadrženého mladíka Lukáše Hryna, který za výtržnosti dostal po incidentu spolu se svým bratrem podmíněný trest, měli zastavit na odlehlém místě a zadrženého zbít.

"Vytáhli mne z auta ven a zmlátili. Byl jsem spoutaný a nemohl jsem se bránit," tvrdí Hryn. Další ránu do obličeje měl dostat i na policejní služebně. Soud zprostil policisty obžaloby kvůli nedostatku důkazů. "Nebylo prokázáno, že skutek, popsaný v obžalobě, se stal," řekla soudkyně. Policisté byli s verdiktem spokojeni.

"Jestliže policisté budou muset kvůli každému podobnému zákroku stát před soudem, brzo začnou mít strach proti výtržníkům zasahovat," řekl jeden z nich. Státní zástupce Alois Dlouhý však označil obhajobu policistů, ale i svědectví jejich kolegů za účelovou, a naopak je přesvědčen, že důkazů je dostatek. "Svévolně se chopili role soudce a mladíka brutálně potrestali," řekl ve své závěrečné řeči.

Reklama

Výběr článků

Načítám