Hlavní obsah

Soud vydal zatykač na obžalovaného z požáru ubytovny, při kterém uhořela žena

Právo, pab
Plzeň

Policisté pátrají po 72letém Milanu Noskovi z Rokycan, který má podle závěru vyšetřovatelů na svědomí požár ubytovny v plzeňské čtvrti Karlov v září 2018. Záchranáři tam tehdy při prohledávání trosek našli tělo 26leté ženy, která v hořícím objektu zemřela.

Foto: Policie ČR

Hledaný Milan Nosek

Článek

Podle zjištění Práva vydal na Noska zatykač plzeňský okresní soud, který má případ projednávat. Muže se mu totiž nedaří předvolat k hlavnímu líčení. V místě trvalého bydliště se nezdržuje, pohybuje se údajně mezi bezdomovci.

Senior je stíhán pro trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti. Minulý měsíc na něj podalo státní zastupitelství obžalobu. Hrozí mu až osm let vězení. Noska po zadržení poslal soud do vazby, o několik měsíců později jej propustil na svobodu.

Policie obvinili muže kvůli požáru v plzeňské ubytovně, na místě našli mrtvolu

Krimi

Hledaný muž měří asi 170 centimetrů, má střední postavu a výrazným poznávacím znamením je šedivý plnovous.

Oheň tehdy zničil horní podlaží a střechu celé budovy, která stojí poblíž průmyslové zóny Borská pole. Záchranáři ošetřili celkem 12 zraněných včetně dvou hasičů, z toho 11 jich převezli do nemocnice. „Dva lidé byli ve stavu, který je přímo ohrožoval na životě,“ uvedl tehdy Martin Brejcha z plzeňské záchranky. Plameny dostali hasiči pod kontrolu až po několika hodinách.

V plzeňské ubytovně uhořela 26letá žena, odhalila pitva

Krimi

Podle expertů vznikl oheň nejspíše od hořící svíčky v pokoji obviněného a rychle se rozšířil konstrukcí ubytovny. Velká část dvoupodlažního objektu o rozměrech zhruba 13x100 metrů shořela. Ubytovna měla kapacitu až 130 míst, žili v ní i cizinci, z větší části ale byli jejími obyvateli Češi.

Už v den požáru někteří lidé z ubytovny na místě uváděli, že se hledá asi třicetiletá Češka, která údajně ráno spala v jednom z pokojů. Policisté pohřešovanou hledali, druhý den po požáru ale našli v troskách lidské tělo. Totožnost mrtvé ženy určily až později testy DNA.

BEZ KOMENTÁŘE: Vyproštění osob z hořící ubytovny v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám