Hlavní obsah

Soud s Rathem byl přerušen, anonym nahlásil bombu

Právo, Novinky, jfk, ok
Praha
Aktualizováno

Anonymní telefonát nahlásil uložení výbušniny v budově Krajského soudu v Praze, kde se koná hlavní líčení s bývalým hejtmanem Středočeského kraje Davidem Rathem. Soud byl na více než tři hodiny mimo provoz. Fungovat začal ve 14:00.

Foto: Josef Koukal, Právo

Policisté evakuují budovu soudu.

Článek

„Oznámení o nahlášené bombě bylo přijato v 10:40 hod., volající netelefonoval přímo na tísňovou linku, ale na jiné číslo,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Josef Koukal, Právo

Hasiči před budovou soudu

Na místo okamžitě vyrazily policejní hlídky a pyrotechnik, který celou budovu prohledal. Evakuováni museli být zaměstnanci i návštěvníci soudu.

V budově se žádná uložená výbušnina nenašla, policisté pátrají po oznamovateli, kterého podezřívají z šíření poplašné zprávy.

Podle mluvčí soudu Zuzany Steinerové jde letos už o druhý případ, kdy středočeský krajský soud obdržel hlášení o umístění bomby. První byl v lednu – a před ním neměl soud hlášenu bombu zhruba deset let.

„Anonym oznámil krátce před 11. hodinou, že bomba exploduje v 11.00 hod.,“ uvedla Steinerová.

Soud v kauze Rath ve středu projednával okolnosti zakázek spojených s rekonstrukcí zámku Buštěhrad. Bývalý hejtman se ostře pustil do žalobců, kteří podle něj hromadí zbytečné dokumenty, avšak ty podstatné jim unikají. Narážel na to, že mezi důkazy chybí text technicko-ekonomické studie a zpráva o stavu zámku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám