Hlavní obsah

Soud potvrdil bývalé ředitelce brněnské ČOI pokutu

Právo, pko
Brno
Aktualizováno

Marně se snažila přesvědčit odvolací brněnský krajský soud o své nevině bývalá ředitelka jihomoravského a zlínského inspektorátu České obchodní inspekce (ČOI) Tatiana Neuhybelová. Soudci její odvolání zamítli, a potvrdili tak trest 75 tisíc korun, který dostala za to, že nařídila své podřízené, aby neuvedla do protokolu zjištěné vady při kontrole v jednom z hotelů v Lednici.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Tatiana Neuhybelová před soudem tvrdila, že obvinění je jen mstou kolegů.

Článek

Do prováděné kontroly zasáhla Neuhybelová v únoru 2013. „Telefonicky kontaktovala svou podřízenou, která právě prováděla kontrolu v hotelu, a po zjištění, že hodlá zapsat zjištěný nedostatek, jí nařídila, aby zapsala kontrolu bez zjištěných problémů,“ konstatoval soud s tím, že takovým postupem se ředitelka dopustila zneužití pravomoci úřední osoby.

„Je to celé nesmyslné a absurdní,“ hájila se před soudem Neuhybelová, která už loni odstoupila z funkce s tím, že obvinění proti ní je jen mstou kolegů.

„Soud by měl zkoumat její motiv, proč by se vůbec něčeho takového dopouštěla, a měl by se zajímat i o motiv svědků z ČOI, kteří by z této situace mohli mít osobní prospěch,“ argumentoval ženin obhájce.

Senát v čele se Zdeňkem Lukovským ale podobné námitky odmítl s tím, že odvolací soud nenašel žádný důvod k zásahu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám