Hlavní obsah

Soud potvrdil Albánci 30 let za upálení stařenky

– Brno
Právo, pko

Marně se snažil ve svém dovolání přesvědčit soudce Nejvyššího soudu (NS) o své nevině čtyřiapadesátiletý kosovský Albánec Fadil Dávid, kterého justice potrestala 30 lety vězení za surovou vraždu jednaosmdesátileté stařenky z Liberecka. Dávid ji nechal uhořet v jejím domě, aby se zmocnil majetku. NS jeho dovolání odmítl jako zjevně neopodstatněné.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Fadil Dávid u soudu

Článek

Dávid si stěžoval na to, že nižší soudy celý případ špatně vyhodnotily a navíc mu udělily příliš přísný trest. „Nic jsem nezapálil, nikdy bych nezabil starou ženu,“ hájil se s tím, že vše je jen pomsta jeho bývalé přítelkyně a její matky, které po něm prý jdou.

Senát NS ale rozhodl, že jak právní kvalifikace, tak i uložený trest jsou naprosto v pořádku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dávid založil požár v domku špatně pohyblivé ženy na konci ledna 2010. Nejprve rozmístil hořlavé předměty k elektrickým přímotopům, které následně převrhl. Přitom dobře věděl, že stařenka vzhledem ke svému věku a omezené pohyblivosti nebude schopna utéct. Nebožačka pak v plamenech několik minut umírala v nevýslovných bolestech.

Za činem byla podle všeho snaha získat majetek a také umlčet nepohodlného svědka. Dávid totiž za pomoci své milenky z účtu seniorky, s níž se už několik let znal, tajně vybíral peníze. Také ji nechal podepsat falešnou závěť, v níž vše odkázala jeho družce. Když ale stařenka zjistila, že ji Dávid okrádá, chtěla ho jít udat na policii. Místo toho uhořela ve svém domě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám