Hlavní obsah

Soud potrestal loupež a zbití bodyguarda vysokými tresty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský vrchní soud ve čtvrtek potvrdil tresty ve výši třináct a jedenáct let pro Ukrajince Mychajla Stojku a Vasyla Starostu. Verdiktem soudci potvrdili rozsudek pražského krajského soudu z loňského října. Dvojice v nočním klubu na Nymbursku kradla a surově zbila člena ochranky.

Foto: René Volfík, ČTK

Mychajlo Stojka stanul 25. září u odvolacího jednání na Vrchním soudu v Praze.

Článek

Starosta se nezdržuje v Česku a byl souzen jako uprchlý. Informaci ve čtvrtek potvrdil mluvčí soudu Jan Fořt. Doplnil, že jejich odvolání bylo zamítnuto. Rozhodnutí je pravomocné, nyní je možné podat pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Kvůli loupeži byl spolu se Stojkou a Starostou prvoinstančním soudem potrestán také Jaroslav Mackiv. Ve vězení má strávit 5,5 roku. Protože se proti rozsudku neodvolal, verdikt již nabyl právní moci. Stojka s Mackivem si v současnosti odpykávají trest za jiná provinění, a tak jsou jejich tresty souhrnné.

Loupež v nočním klubu

Cizinci vyloupili v srpnu roku 2000 noční klub v Dlouholipsku na Nymbursku. Stojka se Starostou tam navíc napadli bodyguarda, kterému způsobili těžká poranění mozku. Muž následkem toho o několik měsíců později zemřel. Všem třem Ukrajincům uložil soud také vyhoštění ze země na dobu neurčitou.

Muže poslal do nočního klubu Lilie jejich krajan. Měli od šéfa klubu vyzvednout odměnu 20 000 korun za prostitutky, které mu prý Ukrajinec sháněl. Protože ředitele podniku nenašli, požadovali pachatelé peníze po zaměstnancích. Ti ale odmítli zaplatit.

Muži poté začali přítomné lidi napadat a brát jim mobilní telefony, zároveň ničili zařízení baru a odcizili i několik věcí ze zařízení klubu. Kromě několika prostitutek, kterým při napadení údajně způsobili lehká zranění, prý pěstí udeřili také jednoho z hostů. Tomu prý vedle mobilního telefonu vzali i klíčky od auta, z kterého následně ukradli autorádio a reprobedny.

Reklama

Výběr článků

Načítám