Hlavní obsah

Soud poslal Jana Kočku do vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Soud poslal do vazby podnikatele Jana Kočku a dalšího člověka, kteří jsou obviněni z vydírání a loupeže. Důvodem je obava z možného ovlivnění svědka. Trojice podle policie napadla 57letého muže a nutila ho k převodu firmy.

Zadržení trojice podezřelých z loupeže a vydíráníVideo: Policie ČR

 
Článek

„Pan obviněný byl vzat do vazby, neboť panovala důvodná obava, že by mohl ovlivňovat dosud nevyslechnuté svědky,” řekl státní zástupce Tomáš Saňa. Z dalších dvou obviněných byl podle něj jeden rovněž vzat do vazby ze stejného důvodu a druhý propuštěn.

Podle Kočkova advokáta Vlastimila Rampuly je důvodem vazby fakt, že policie ještě nedokončila výslech svědka, který je zároveň poškozeným. Vazba by tak podle něj mohla trvat jen pár dní.

„Jsou obviněni především ze zločinu vydírání a návrh na vazbu byl dáván právě z toho důvodu, že jsme shledávali obavu, že by mohli ovlivňovat dosud nevyslechnuté svědky. Ta kauza stojí na tvrzení svědků,” vysvětlil státní zástupce.

Žalobce chce poslat Kočku do vazby, rozhodne soud

Krimi

Potvrdil, že v případu se jedná o převod firmy poškozeného, který podle něj po útoku obžalovaných musel vyhledat ošetření, ale nebyl hospitalizovaný.

Rampula doplnil, že důvodem vazby má být výslech svědka a zároveň poškozeného, který podle něj pracovně odjel z Prahy.

„Svědek s vědomím policie záhadným způsobem musel odjet z Prahy, a nemohl být tudíž vyslechnut. Uvidíme, jak rychle se podaří toho svědka zajistit a vyslechnout,” řekl advokát.

Dodal, že jde o hlavní důvod vazby a po vyslechnutí svědka se dá předpokládat propuštění. Situaci se podle něj dalo snadno vyhnout, kdyby policie svědka vyslechla hned. Zopakoval také, že jeho klient Kočka považuje obvinění za nesmyslné.

Policie trojici viní z toho, že v půlce června vyhrožovala a následně fyzicky napadla 57letého muže, kterého násilím nutila k převodu jeho firmy.

Kauza Kočka: Zadržení donutili podnikatele, aby přepsal firmu, tvrdí policie

Krimi

Při odchodu mu jeden z mužů vyrval ze zdi bezpečnostní kameru, která celý incident natáčela. Poškozený utrpěl zranění, kvůli kterým musel do nemocnice.

Muži ve věku 51, 52 a 54 let byli obviněni ze spáchání trestných činů vydírání a loupeže, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Foto: Novinky

Zadržení Jana Kočky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám