Hlavní obsah

Kauza Kočka: Zadržení donutili podnikatele, aby přepsal firmu, tvrdí policie

Novinky, kub
Praha

Trojice podezřelých, které zadržela v úterý policie v Praze a mezi nimiž byl podle informací Novinek syn známého provozovatele matějské poutě Jan Kočka, byla obviněna z vydírání a loupeže. V červnu měli podle policie vyhrožovat a fyzicky napadnout podnikatele, rovněž ho donutili k převodu jeho firmy. O vývoji v případu ve středu informovala mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Zadržení trojice podezřelých z loupeže a vydíráníVideo: Policie ČR

 
Článek

„Trojice v půlce června vyhrožovala a následně fyzicky napadla sedmapadesátiletého poškozeného, kterého násilím nutila k převodu jeho firmy. Při odchodu mu jeden z mužů vyrval ze zdi bezpečnostní kameru, která celý incident natáčela,” sdělila mluvčí.

Poškozený podle ní utrpěl zranění, kvůli kterým musel do nemocnice.

Policie zadržela Jana Kočku

Krimi

„Muži ve věku 51, 52 a 54 let jsou v současné době obvinění ze spáchání trestných činů vydírání a loupež, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté v průběhu několika hodin podají státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jejich vzetí do vazby,” dodala Siřišťová.

Foto: Novinky

Zadržení Jana Kočky (13. července 2021)

Jména obviněných policie nepotvrdila, podle informací Novinek je mezi nimi Jan Kočka.

Další Kočkova obvinění

Jana Kočku již dříve navrhla policie obžalovat v kauze údajného krácení daní, obvinění čelí s dalšími 25 lidmi a čtyřmi firmami. Podle detektivů pomocí fiktivních faktur připravili stát na daních zhruba o 150 milionů korun.

Dvojice unesla v Ostravě muže, musel se svléknout a uklidit sklep

Krimi

Obviněna byla i Kočkova úklidová firma Prostor. Kočka po obvinění z daňového úniku uvedl, že v souvislosti s kauzou pozastaví své členství v pražské ČSSD, jejímž byl dlouholetým členem.

Jan Kočka je synem podnikatele Václava Kočky st., který provozuje poutě na pražském Výstavišti. Jeho bratr Václav Kočka ml. byl zastřelen Bohumírem Ďuričkem v pražské restauraci v roce 2008 při křtu knihy Jiřího Paroubka.

Kočkův syn Jan Kočka ml. zemřel v roce 2018 při dopravní nehodě na D11. Řídil v protisměru pod vlivem alkoholu a kokainu a při nehodě zemřel i řidič druhého auta, do kterého narazil.

Reklama

Výběr článků

Načítám