Hlavní obsah

Soud chce za Březinova bratra kauci 15 miliónů

Právo, Aleš Fuksa, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Pravá ruka lihového bosse a mladší bratr Radka Březiny Tomáš se může dostat na svobodu z vazby. Musí ale zaplatit patnáctimiliónovou kauci, která má být zárukou před jeho uprchnutím. Tomáš Březina je se svým bratrem a správcem nemovitostí Tomášem Pantlíkem obžalovaný z půlmiliardového daňového podvodu při nelegálním obchodování s lihem.

BEZ KOMENTÁŘE: Radek a Tomáš (v pruhovaném svetru) Březinové u soudu v OlomouciVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Patnáctimiliónovou kauci navrhl v pondělí ráno senát Krajského soudu v Olomouci. O propuštění z vazby požádal samotný Tomáš Březina.

„Soud dospěl k závěru, že s ohledem na změnu situace v případě Tomáše Březiny, který vypovídá a snaží se napomoci s objasněním trestné činnosti, je peněžitá záruka přípustná,“ konstatoval předseda senátu Eduard Ondrášek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jeho verdiktu naslouchali i otec bratrů Březinových Vladimír Březina i tchán Tomáše Březiny Bohuslav Pospíšil. Oba muži již koncem minulého týdne přes advokáty uvedli, že jsou ochotni složit pět, respektive dva milióny korun finanční záruky. Její více než dvojnásobné navýšení zřejmě budou akceptovat. Tomáš Březina tak může být již za několik málo dnů doma u své partnerky a dvou dětí.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Tomáš Březina (vpopředí) a jeho bratr Radek.

Jednou z polehčujících okolností soudního verdiktu byl i fakt, že v souvisejícím trestním řízení s bratry Březinovými, ve kterém měla státu vzniknout škoda přesahující tři miliardy korun, Tomáš Březina vystupuje v pozici spolupracujícího obviněného.

Oba hlavní šéfové lihového klanu jsou ve vazbě již od října roku 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám