Hlavní obsah

Sokolník měl doma uhynulé dravce, další byli ve zuboženém stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Orlicí

Pardubická krajská veterinární správa společně s policií ve středu kontrolovala chov dravců u obce Radhošť na Orlickoústecku. Na místě našli policisté a pracovníci veterinární správy zvířata žijící ve špatných podmínkách, některá dokonce uhynulá.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jedná se o sokolníka, který oficiálně chová dravce, ale pak tam měl nějaká další zvířata, na která neměl oprávnění je chovat a nebyla ve vyhovujících podmínkách. Některá byla i uhynulá," řekl ředitel Krajské veterinární správy v Pardubicích Josef Boháč.

Za týrání zvířat až milionové pokuty

Domácí

Policisté, kteří na místě našli mrtvá, živá a zřejmě i chráněná zvířata v ne zcela vyhovujících podmínkách, usoudili, že by mohlo jít o protiprávní jednání. Vyžádali si proto na místo výjezdovou skupinu kriminalistů.

Na Vysočině našli otrávenou samici orla mořského

Krimi

„Ti spolu s technikem začali v odpoledních hodinách ohledávat objekt a jeho okolí, nicméně vzhledem ke špatným klimatickým podmínkám bylo ohledání přerušeno a pokračuje dnes," uvedla ve čtvrtek mluvčí krajské policie Markéta Janovská.

Kromě podrobného prohledávání objektu a jeho okolí budou policisté dokumentovat současný stav a zajišťovat uhynulá zvířata, která znalci podrobí expertize. Chtějí také vyslechnout majitele objektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám