Hlavní obsah

Snowboardista vylétl z Černé sjezdovky a obličejem narazil do stromu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Harrachov

Těžké zranění utrpěl v úterý odpoledne 20letý mladík při snowboardingu v Harrachově. Ve velké rychlosti nezvládl jízdu a vylétl ze sjezdovky a narazil do stromu. Do nemocnice ho transportoval vrtulník.

Článek

Členové Horské služby dostali o nehodě hlášení krátce před čtvrtou hodinou odpoledne. Na místo okamžitě vyjeli dva záchranáři, kteří zjistili, že mladík sice měl přilbu, ale vylétl na Černé sjezdovce z dráhy do lesa a narazil obličejem v plné rychlosti do stromu.

„Naši členové mu ihned nasadili krční límec a umístili jej do tzv. vakuové matrace, aby stabilizovali polohu a aby neprochladl. Pak kontaktovali Leteckou záchrannou službu v Liberci,“ uvedl Pavel Jirsa, zástupce náčelníka horských záchranářů v Krkonoších.

Záchranáři poté zraněného na saních za sněžným skútrem odvezli na harrachovský heliport. Tam jej naložili do vrtulníku, který mladíka transportoval k dalšímu ošetření do nemocnice.

„Sjezdové tratě v Krkonoších jsou stále přemrzlé a technický sníh je velice tvrdý. Proto důrazně doporučuji rychlost i styl jízdy těmto podmínkám přizpůsobit, jinak hrozí vážné zranění,“ doplnil Jirsa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám