Hlavní obsah

Smrt taxikáře už policie řeší jako vraždu. Auto mělo na skle pokutu za špatné parkování

Právo, Radim Vaculík
Prah

Smrt taxikáře z Kladna (42), jehož tělo našla pražská policie v sobotu na Vinohradech v odstaveném vozidle taxislužby, které poškozený běžně používal, už kriminalisté začali řešit jako vraždu. Muž s největší pravděpodobností zemřel na následky několika střelných ran, mimo jiné i do hlavy.

Foto: Novinky

Policisté na místě postavili stan, aby na auto nebylo vidět.

Článek

„Mohu potvrdit, že kriminalisté zahájili v tomto případu úkony trestního řízení pro vraždu,“ potvrdil v neděli Právu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Doplnil, že přesnou příčinu smrti a další okolnosti by měla objasnit nařízená soudní pitva, která prý proběhne v pondělí. Možného pachatele zatím detektivové nedopadli.

Podle zjištění Práva detektivové údajně nenašli v odstaveném autě žádnou střelnou zbraň, tudíž už se dá nejspíše vyloučit možná sebevražda.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo činu na pražských VinohradechVideo: Novinky

Sobotní násilná smrt byla podle Hulana třetím případem v roce, který pražští kriminalisté řeší pro trestný čin vraždy, nicméně ze dvou předchozích byl jeden pouze ve stadiu pokusu, tudíž se jedná celkově o druhou letošní dokonanou vraždu v Praze.

Na autě bylo oznámení o pokutě

Na zmíněné auto taxislužby stojící ve vinohradské Lužické ulici a člověka v něm upozornil policisty v sobotu dopoledne někdo z místních, kterému přišlo divné, že tam vůz je již druhý den. Navíc z něj měla na silnici kapat krev. [celá zpráva]

Paradoxní ale je, že si stojícího vozidla v modré zóně bez potřebné karty a tudíž proti předpisům, všiml již dříve i někdo z městské policie, protože na něj nalepil oznámení o uložení pokuty za špatné parkování.

Tělo uvnitř auta ale nejspíš nezahlédl, podle všeho totiž zemřelý ležel a auto mělo navíc tmavá skla.

Reklama

Výběr článků

Načítám