Hlavní obsah

Smečka boxerů na Rokycansku napadla plynaře, snažil se před nimi vylézt na strom

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břasy

S vážnými poraněními skončil ve čtvrtek v plzeňské fakultní nemocnici 45letý zaměstnanec plynáren poté, co jej při práci v terénu u Břas na Rokycansku napadla a pokousala smečka psů. Podle informací Práva se jednalo o šestici boxerů, která při venčení utekla místní chovatelce. Případ vyšetřuje policie.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Pacienta jsme transportovali do nemocnice s velmi vážným poraněním dolní končetiny,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Maria Svobodová.

Jak Právo zjistilo, muž se chtěl před psy schovat na strom. Když se pokoušel vylézt nahoru, strhli ho zpátky na zem a pokousali po celém těle. Dvaapadesátiletá majitelka psů je podezřelá z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. „Zjišťujeme všechny okolnosti případu,“ uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová.

Muž zadržel zlodějky na útěku, jejich kamarád na něj poštval psa

Krimi

Podle databáze Českého kynologického svazu vlastní žena chovatelskou stanici. „Psi se ve smečce chovají úplně jinak než samostatně. Může se v nich probudit lovecký pud. Stačí, aby jedno zvíře bylo více agresivní, a strhne ostatní,“ reagoval na případ šéf plzeňského Boxerklubu Daniel Fojtík.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám