Hlavní obsah

Slyším zvuky, nahlásil kamioňák u Lanžhota celníkům. Z návěsu vyskákali cizinci

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Hlídku, která byla v sobotu ve službě na dálnici D2 v prostorách bývalé celnice u Lanžhota na Břeclavsku, oslovil kolem poledne řidič kamionu s tím, že z ložné plochy svého návěsu slyší zvuky. V návěsu byli schováni tři neznámí muži.

BEZ KOMENTÁŘE: V kamionu jeli migrantiVideo: Celní správa ČR

 
Článek

Celníci v rámci služby namátkově vytipovávali kamiony, aby zkontrolovali náklad. Hledali zboží, které uniklo celnímu dohledu, ilegální převozy odpadů, které v posledních týdnech opakovaně zaznamenali a další.

„Kolem poledne hlídku oslovil řidič bulharské soupravy s tím, že se z návěsu ozývají nějaké zvuky. Celníci nejprve zkontrolovali bezpečnostní lanka plachty a celní závěru. Vše se zdálo být v pořádku,“ uvedla mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková. Řidiče s vozem odeslali k rampě, kde zkontrolovali stav plachty. Její poškození ale nezjistili. Následně odstranili celní plomby a otevřeli ložnou plochu.

Foto: Celní správa

V kamionu s nepoškozenými plombami cestovali tři migranti.

„Uvnitř kromě převáženého zboží byli tři muži cizí státní příslušnosti. Pouze jeden z nich měl doklad totožnosti, z něhož bylo patrné, že se jedná o Egypťana. Další dva muži nejspíše pocházeli z Tuniska. Podle dokladů, které řidič k vozidlu předložil, bylo zboží naloženo v Turecku, návěs jiný dopravce přivezl do Bulharska, kde putoval za bulharský tahač a měl pokračovat do Polska,“ upřesnila mluvčí.

Celníci přivolali policii, hlídka si převzala zadržené migranty. Okolnosti jejich cesty musel na policii popsat do protokolu i bulharský řidič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám