Hlavní obsah

Sledování hokeje a popíjení skončilo krveprolitím

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Sklopená hlava a slzy v očích. Tak vypadala v pátek 33letá Ingrid Lacková z Jihlavy, kterou senát Krajského soudu v Brně poslal za těžké ublížení na zdraví do vězení na tři a půl roku. Původně ji státní zástupce Ivan Hrazdira obžaloval za pokus vraždy, ale při dokazování se nepodařilo prokázat úmysl, a proto se strany dohodly na překvalifikování na ublížení na zdraví.

Článek

"Hrát si s nožem ve rvačce či podobném konfliktu je velmi nebezpečné, protože každý, kdo přináší do tahanice nůž na sebe bere riziko, že může dojít k těžké újmě na zdraví nebo smrti. Při dokazování vyšlo najevo, že nůž do rvačky vtáhla obžalovaná, došlo jím ke dvěma bodným poraněním a proto nelze její čin kvalifikovat jinak, než ublížení na zdraví," uvedl předseda senátu Aleš Novotný.

Letos 15. května sledovala čtveřice žen - údajně lesbické orientace - finále Mistrovství světa v ledním hokeji mezi ČR a Kanadou. Při poslední třetině ženy hojně oslavovaly pivem a fernetem a vznikly žárlivé scény a rvačka. Po ní skončila 30letá Kateřina Kováčová s bodnou ránou v zádech a na krku. Přežila jen díky rychlé péči lékařů jihlavské nemocnice.

Při dokazování se všechny ženy, které se účastnily oslav i konfliktu, nemohly shodnout jak to bylo, ale shodovaly se v tom, že příčinu konfliktu zavdala poškozená, která začala jako první pěstmi napadat ostatní a nakonec se s Lackovou ostře porvala.

Poškozená tvrdila, že se zranila sama

"Ona mi nic neudělala, já jsem se sama pobodala, mám v opilosti tendence se poškozovat. Ingrid je nevinná," snažila se vzít vinu na sebe Kováčová. Její verzi však vyloučil soudní znalec z oboru soudního lékařství Michal Zelený, který popřel, že by si zranění způsobila Kováčová sama. Nevyloučil, že k pobodání mohlo dojít při rvačce i neúmyslně nebo že na nůž mohla Kováčová nalehnout.

"Kdyby si zranění způsobila poškozená sama, musela by nůž držet jinak a při každém bodnutí by ho musela mít v jiné ruce," uvedl znalec. Obžalovaná Ingrid Lacková, která měla při rvačce kolem tří promile alkoholu v krvi na závěr uvedla, že lituje toho, co se stalo a chce se Kateřině Kováčové omluvit za to, že jí málem vzala život. "Žiji s tím už 4 měsíce a jsem z toho velmi nešťastná. Do konce života si to budu vyčítat," uvedla obžalovaná, která si nechala lhůtu na rozmyšlenou, stejně jako státní zástupce. 

Reklama

Výběr článků

Načítám