Hlavní obsah

Škoda po požáru v trampolínovém centru je 20 milionů

Aktualizováno

Vyšetřovatelé odhadují škodu po pátečním požáru trampolínového centra v Kolbenově ulici v pražských Vysočanech na dvacet milionů korun. Centrum bylo v době vypuknutí požáru prázdné a nikdo neutrpěl zranění. Požár vznikl pravděpodobně nedbalostí, nebo jej někdo založil úmyslně.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár trampolínového centraVideo: Aktu.cz

 
Článek

K požáru hasiči vyjížděli v pátek po 20:00. [celá zpráva] Budova na ploše 30 krát 50 metrů byla požárem zasažena v plném rozsahu. Poté se zřítila část střechy haly, ve které hořel převážně molitan a vybavení sportovního centra. Z hořící budovy stoupal hustý dým. Postupně na místě zasahovalo 80 hasičů.

Chemici pražských hasičů a laboratoře z Kamenice měřili koncentrace nebezpečných látek v ovzduší, výsledek byl negativní. Velitel zásahu povolal na místo Český červený kříž, který pro zasahující hasiče zajistil zázemí. Obyvatelům v okolí policie doporučila, aby omezili větrání svých bytů.

Asi po 90 minutách od vzniku požáru se plameny dál nešířily, stále ale hrozilo zřícení jižní štítové stěny haly. "Po zhodnocení stavu stěny v 00:50 hodiny bylo rozhodnuto, že stržení je v tuto chvíli riskantní. O dalším řešení stavu budovy rozhodne statik během následujících dnů," uvedl Kavka.

V hale do října působilo centrum Freestyle Kolbenka. Centrum koncem října na Facebooku k uzavření haly uvedlo, že majitel haly centrum na jaře požádal o razantní zkrácení nájemní smlouvy. Podle centra chtěl majitel halu zbourat a postavit na místě lukrativnější nemovitost.

Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan potvrdil, že hala byla více než 14 dní bez energií, takže požár technickou závadou nevznikl. Jako pravděpodobnější příčina se tak jeví nedbalost, či úmyslné zavinění.

Reklama

Výběr článků

Načítám