Hlavní obsah

Škoda Fabia zmizela na Prostějovsku v pětimetrové díře

Právo, jr

Nevšední dopravní nehodu, při níž řidička s osobním autem Škoda Fabia během jízdy zapadla do hlubokého výkopu na silnici, vyšetřují policisté na Prostějovsku.

Foto: Jiří Růžička, Novinky

Auto uvízlé ve výkopu

Článek

„V pondělí před devátou hodinou řídila dvaatřicetiletá řidička osobní automobil Škoda Fabia po silnici v obci Určice. Křižovatkou s hlavní silnicí chtěla projet rovně do další ulice. Tam stál vpravo odstavený nákladní automobil Tatra, který žena chtěla objet,“ uvedl mluvčí prostějovské policie František Kořínek.

Foto: Jiří Růžička, Novinky

Auto zapadlé ve výkopu

Řidička ovšem nepostřehla důležitý detail. „Nezaregistrovala, že nákladní automobil stojí vedle výkopu kanalizace do hloubky 4,5 metru. Při objíždění Tatry tak do výkopu s automobilem sjela. Podle provedeného šetření nebyl výkop v době nehody označený, protože k němu najížděla další technika,“ popsal Kořínek.

Foto: Jiří Růžička, Novinky

Vytahování auta z výkopu

Žena při nehodě utrpěla zranění, se kterým vyhledala lékařské ošetření. Ke zranění dalších osob nedošlo. „Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Alkohol u řidičky policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ dodal mluvčí.

Foto: Jiří Růžička, Novinky

Auto po vytažení z výkopu

Reklama

Výběr článků

Načítám